Saldējuma receptes

3. June, 2011, autors: Signe Valtiņa 
KOMENTĀRS: 1, KATEGORIJAS:

Komentārs: 1

  1. Ance Gruntmane saka:
    13. June, 2011 plkst. 13:06

    “Zeltaini sārtais ābolītis” :
    forma – konusiņš;
    pamata garša – ābols;
    piedevas – dzērvenes, rieksti

    Skatoties no augšas uz saldējumu izskatās kā Jāņu vainags – zaļš aplis (ābolu garša – simolizē pašmāju ābeles, kas sastopamas katrā latviešu sētā un tā zaļums simbolizē latvijas skaisto dabu, tā mežus, kokus, zāli), pa vidu aplī dzērveņu un riekstu gabaliņu (dzērvenes simbolizē šīs unikālās ogas, kas nav sastopamas visā pasaulē, bet tikai dažās pasaules vietās, lai skaitā Latvijas skaistajos mežos un zeltainie riekstu gabaliņi simbolizē dzintarus, kas skalojas Latvijas jūras krastos, no kā tiek taisītas unikālas dzintaru rotas) Un pašā konusa galiņā šokolāde, kas atgādinātu par mūsu senčiem, kas caur tumšajiem un sūri grūtajiem gadsimtiem, savas saknes dzinušas šajā skaistajā zemē.